Maatregelen in verband met het coronavirus
21 Apr, 2021

Maatregelen in verband met het coronavirus

Algemeen geldt voor het OPDC het volgende:

  • Het OPDC is iedere werkdag open en bereikbaar.
  • De docent en de hulpverlener van het OPDC houden contact met leerlingen, ouders en scholen over het schoolwerk en welzijn van de leerlingen.
  • Natuurlijk blijven de bekende richtlijnen tegen verspreiding van het virus gehandhaafd.

De administratie van Eenheid Zorg, OPDC Rotterdam en het Expertisecentrum is op werkdagen telefonisch bereikbaar op 010-7147300. Voor algemene vragen kunt u mailen naar info@eenheidzorg.nl

Lees meer
Eenheid Zorg stuurt, steunt en inspireert
08 Sep, 2020

Ruim een jaar geleden is met medewerkers van de Eenheid Zorg een traject gestart om het imago en de dienstverlening meer glans te geven. Zo wordt er sterker ingezet op de samenwerking tussen de verschillende onderdelen van de Eenheid Zorg;  het Expertisecentrum en het OPDC-Rotterdam.

Om alle ketenpartners meer duidelijkheid te geven over de activiteiten die vanuit de Eenheid Zorg plaats vinden is er een nieuwe visie ontwikkeld en is de website geheel vernieuwd. Als klap op de vuurpijl zijn ook de logo’s met de tijd meegegaan. 

 

Je hebt het zelf kunnen zien; de Eenheid Zorg stuurt, steunt en inspireert!

Lees meer
Nieuw! COMET-training
02 Sep, 2020

Het Expertisecentrum Eenheid Zorg biedt met de start van het nieuwe schooljaar de COMET-training aan. Deze training is bedoeld voor jongeren met een negatief zelfbeeld, die daardoor gehinderd worden in hun dagelijks functioneren. Het gaat daarbij om jongeren met een negatief zelfbeeld die rationeel wel weten dat ze waardevol zijn, maar het niet zo voelen. De training wordt meestal uitgevoerd als aanvulling op de primaire therapie (bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie of interpersoonlijke therapie). De training kan echter ook fungeren als een laagdrempelig begin van een behandeltraject of als losstaande training bij jongeren met lichte problematiek.

Lees meer