Faalangstreductie

Faalangstreductie

Het doel van de faalangstreductietraining is om kinderen en adolescenten een reëler beeld te geven van hun eigen prestaties en competenties en om hen hierdoor meer zelfvertrouwen te geven.

Doelgroep
De faalangstreductietraining is bedoeld voor leerlingen van het voortgezet onderwijs die faalangstig zijn. Het gaat dus om leerlingen die de angst hebben ontwikkeld om te falen en niet meer te kunnen voldoen aan de eisen die door de leerling zelf of door de omgeving gesteld zijn. Leerlingen worden door deze angst belemmerd in zijn/haar functioneren.

Opzet
In de bijeenkomsten wordt er gesproken over wat faalangst inhoudt en hoe dit bij de individuele leerlingen tot uiting komt. Vervolgens worden er tips gegeven hoe ze met hun faalangst om kunnen gaan en zullen er door middel van verschillende opdrachten mee gaan oefenen. De leerlingen zullen hierdoor een beter beeld krijgen van hun eigen kunnen wat het zelfvertrouwen uiteindelijk zal vergroten. Daarnaast worden er kleine huiswerkopdrachten meegegeven, zodat de leerling thuis zelf ook nog aan de slag kan.

Duur/frequentie
De Faalangstreductietraining bestaat uit 9 bijeenkomsten van anderhalf uur. De training wordt op één moment in de week gegeven. In schoolvakanties en op nationale feestdagen komen de bijeenkomsten te vervallen.

Aanmelding training

Informatiefolder faalangstreductietraining