(Seksuele) Weerbaarheidstraining

(Seksuele) Weerbaarheidstraining

In de (seksuele) weerbaarheidstraining leren de leerlingen om meer zelfvertrouwen te krijgen en steviger in de schoenen te staan. In deze periode van hun leven komen jongeren in situaties die veel vragen van het vertrouwen in zichzelf en de ander. Iedere jongere reageert hier weer anders op. Sommige leerlingen vinden het moeilijk om met deze vragen om te gaan en eigen keuzes te maken en deze te volgen. Dit geldt ook op het gebied van seksualiteit. In de weerbaarheidstraining bieden wij hen handvatten om met deze vraagstukken om te gaan.

Doelgroep
Leerlingen die moeite hebben hun eigen keuzes te maken en op te komen voor zichzelf.

Opzet weerbaarheid
In de training worden de leerlingen middels diverse actieve oefeningen bewust gemaakt van eigen gedachten, gevoelens en gedrag. Er wordt veel geoefend met grenzen, zaken durven bespreken, omgaan met groepsdruk en opkomen voor zichzelf. Tussen de trainingsmomenten door oefenen de deelnemers de verworven vaardigheden in hun eigen situatie.

Opzet seksuele weerbaarheid
In de bijeenkomsten wordt ingegaan op de thema's seksualiteit, verliefdheid, gebruik van voorbehoedsmiddelen, veilig gebruik van social media en grenzen van zichzelf en de ander. Er wordt samen met de leerlingen in gesprek gegaan over deze onderwerpen en er is veel ruimte voor vragen van de leerlingen.

Duur/frequentie
Weerbaarheidstraining: 8 bijeenkomsten van 1 uur

Seksuele weerbaarheidstraining: 4 bijeenkomsten van 4 uur

Aanmelding training

Informatiefolder Seksuele weerbaarheidstraining