Visie, missie en waarden

Visie, missie en waarden

Eenheid Zorg stuurt, steunt en inspireert

Eenheid Zorg biedt leerlingen nieuwe kansen door te werken aan het inzicht in mogelijkheden en het versterken van vaardigheden. Leerlingen leren vertrouwen te krijgen in hun eigen kracht; dit mag met vallen en opstaan. Op deze wijze ontwikkelen zij zich op een positieve manier op het gebied van leven, leren en werken. Eenheid Zorg is sterk in het verbinden van de leerlingen met hun omgeving, waarbij het belang van de leerling altijd voorop staat.

Wij onderscheiden ons als eenheid door krachtig samenwerken. Binnen Eenheid Zorg wordt gewerkt met op maat gemaakte ondersteuning. Door het delen van nieuwe kennis, ervaringen en expertise binnen Eenheid Zorg én met onze samenwerkingspartners realiseren we het beste voor de leerling in de schoolse omgeving.

Elke leerling krijgt een nieuwe kans op een succesvol vervolg van zijn schoolloopbaan.

Kernwaarden

Onze kernwaarden zijn richtinggevend voor hoe wij werken en hoe we ons gedragen. Zij vormen de brug tussen onze visie en de praktijk van EHZ. Onze kernwaarden zijn passie, ontwikkelen en samen verbinden

De waarde passie is terug te zien in ons enthousiasme voor het werk. Wij zetten ons actief in, om vanuit een positieve insteek, samen te werken met alle betrokkenen rondom de leerling. Onze leerlingen en hun omgeving zijn volop in beweging en daarom blijven wij ons ontwikkelen. Dit vraagt om een onderzoekende en lerende houding zodat we op de hoogte zijn van wat er speelt én onze dienstverlening kunnen optimaliseren. Werken vanuit verbinding met de omgeving helpt onze leerlingen verder. We doen dit o.a. door met alle betrokkenen open en transparant te communiceren over de wederzijdse wensen, mogelijkheden en verwachtingen. Daarnaast reflecteren we op ons handelen door actief feedback op te halen en te geven.

De waarden hebben elk een eigen icoon. Deze ziet u terug bij onderwerpen waarbij deze waarden een rol spelen.