SOVA (Sociale vaardigheidstraining)

SOVA (Sociale vaardigheidstraining)
De Sociale Vaardigheidstraining (SoVa) heeft als doel het vergroten van de vaardigheid van kinderen en adolescenten in het contactleggen, samenspelen en samenwerken met leeftijdsgenoten.

Doelgroep
De training is gericht op kinderen van het voorgezet onderwijs die soms niet handig reageren in sociale situaties, waardoor ze in de problemen komen. Ze hebben soms weinig inzicht in (de gevolgen van) hun eigen gedrag, waardoor ze onhandig kunnen reageren.

Opzet
In de training komen er verschillende onderwerpen aan bod. Aan de hand van het delen van persoonlijke ervaringen en het spelen van rollenspellen, leren de leerlingen adequaat te reageren op moeilijke sociale situaties. Ze krijgen meer inzicht in hun eigen gedrag en zetten bewust ander (positief) gedrag in om de uitkomst voor hen zelf en anderen wenselijk te maken.

Duur/frequentie
De SoVa-training bestaat uit 8 bijeenkomsten van één uur. De training wordt op één moment in de week gegeven. In schoolvakanties en op nationale feestdagen komen de bijeenkomsten te vervallen.

Aanmelding training

Informatiefolder SOVA training